2008. április 28., hétfő

1%-os Népszavazás

Az egyszázalékos adófelajánlás lehetősége egy évente megrendezésre kerülő népszavazás, ahol az állampolgárok állás foglalnak, hogy melyik közhasznú alapítványt és melyik egyházat tartják a leghasznosabbnak.

Az állampolgárok közül sokan nem is tudják, hogy egyháznak is tehetnek felajánlást, anélkül hogy az alapítványnak tett felajánlásuk elveszne.

Fontos, hogy mindenki éljen ezzel a jogával, mert neki nem kerül semmibe, viszont az érintett alapítványnak és egyháznak sokat jelent.

Magyarországon 10 emberből 7 nem ajánlja fel 1%-át egyház számára.

Újítások 2008-ban

1. Nyugdíjasok, ösztöndíjas diákok, kismamák, családi adókedvezményben részesülők, és olyan személyek, akik adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek is rendelkezhetnek az 1%-ukkal, noha az ő adójuk 0 Ft. Ez azért fontos, mert egy ilyen 0 Ft-os felajánlás, akár 10.000 Ft-ot is érhet a kiegészítő állami támogatás miatt. Ez esetben szükséges, hogy adóbevallást töltsenek ki.

2. Azok a személyek, akik már leadták adóbevallásukat, de nem rendelkeztek 1%-ukról, azt utólag is megtehetik. A kitöltött rendelkező nyilatkozatokat, az erre rendszeresített borítékban a boríték elejére ráírva a név lakcím és adóazonosító jelet és ezt a területileg illetékes adóhatósághoz kell eljutatni, ha postai úton küldi, akkor egy újabb borítékba kell tenni.

Én a HIT Gyülekezetét tudom ajánlani, mint egyházat, hogy aki még egyháznak nem ajánlotta fel az 1%-át akkor neki tegye meg.

Mert:
1. A Hit Gyülekezete legfontosabb küldetésének az Evangélium hirdetését tartja, Vidám Vasárnap című televíziós élő, interaktív istentiszteleteit százezrek kísérik figyelemmel.

2. A Hit Gyülekezete karitatív szervezete 2007-ben több mint 100 millió Ft értékben nyújtott segítséget a rászorulóknak.

3. Az egyház közhasznúsága azonban leginkább helyreállt emberi életekben mérhető. A Hit Gyülekezete ugyanis fennállása óta erős, virágzó családok, és sikeres polgárság megteremtésén munkálkodik.

További információ: http://www.hit.hu/1szazalek/