2008. március 10., hétfő

Mi a piramis (játék)?


Piramisok Egyiptomba vannak, és rabszolgák építették őket.

De ennek van egy modernkóri változata is.
Nézünk meg egy nagyvállalatot.

*------------ *
* Felül vannak *
* a tulajdonosok *
*-------------------*
* Alatta az igazgatók *
*-----------------------*
* Alatta az aligazgatók *
*---------------------------*
* Alatta az ágazatvezetők *
*-------------------------------*
* Alatta az osztályvezetők *
*-----------------------------------*
* Alatta a beosztottak *
*---------------------------------------*

Tulajdonképpen ez is egy piramis!!!

Itt minden szinthez más jövedelem tartozik. Legkevesebb a beosztottaknak jut, pedig ők végzik el a legtöbb munkát. Ők azért dolgoznak, hogy a cég tulajdonosai meggazdagodjanak, megvalósítsák álmaikat, céljaikat. Ezek az emberek álmaikról, céljaikról lemondtak tulajdonképpen Ők a modern rabszolgák.
De van egy jó hírem számukra, ismerem a szabadulás útját, ajánlom figyelmükbe az Az Álomüzlet Magyarországon weboldalamat.

A piramisjáték vagy más néven pilótajáték hazánkban illegális. Lényegében egy olyan hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a felette elhelyezkedő személyek kapják meg.
Az MLM vállalkozásokkal (melyet sokan összekeverik a piramisjátékkal), viszont termékértékesítés zajlik, és ezekből részesednek a hálózatát tagjai, a marketingtervükben leírtak szerint. Ezek többségében legálisan működő bejegyzett cégek.

Piramisjáték jellemzői:
  1. Magas összegű csatlakozási díj. Általában nem, vagy egyértelműen nem akkora ellenértéket kap a jelölt, mint a belépési díj pl: klubtagság, információs csomag.
  2. Nincs "használható" termék. Lényegében nem történik valós gazdasági tevékenység (ha mégis, akkor az a látszat fenntartásáért van).
  3. A hálózat célja nem a termék értékesítés és forgalom létrehozása. A hangsúly az új emberek, beléptetésén van. Az új belépők belépési díja "tartja el" a hálózatot.
  4. Előfordul, hogy cég nem is létezik. A pénzt az újonnan beléptetett emberek közvetlenül a felettük elhelyezkedőknek küldik.