2008. február 11., hétfő

Pénzkeresési tapasztalataim az Interneten

Interneten, aki pénzt szeretne keresni sok csábító apróhirdetéssel, és honlappal találkozik, de vajon menyit lehet keresni, ezekkel a lehetőségekkel?

Külföldi cégek melyek reklámnézegetésért fizetnek?

Különböző lehetőséget kínálnak. Leggyakoribb a Fizetett e-mail. Postafiókodba küldenek e-maileket, melyekben találhatók olyan linkek, melyekre, ha rákattintasz, akkor egy weboldal jön be, melyen a bal felső részébe jelzi, hogy menyit keresel vele, és menyi ideig kell várni, hogy jóváírják az adott összeget. Az idő elteltével jelzi a jóváírást. Vannak olyan cégek, amik bannerekre való kattintásért, más weboldalra való feliratkozásért vagy ezek kombinációjáért fizetnek. Általában ajánló linket is adnak, amin keresztül, ha más ember regisztrál, utána pénzt írnak jóvá.

Elsőre szépen hangzik a dolog, de miután elkezdtem dolgozni egy cég csak korlátozott fizetős e-mailt küldött, ezért hamar végzel vele. Több cégbe is bejeleneztem, volt amelyik értékesebb e-maileket küldött, volt amelyik kevésbé. Így elkezdtem osztályozni a cégeket, hogy melyikkel érdemesebb foglalkozni és melyikkel nem. Sajnos minden cégnek volt egy kifizetési limitje is, amit ha nem értem el nem fizette ki a jutalékot és egy megadott idő elteltével, ha nem dolgoztam rajta, törölték regisztrációmat.
Cégek közben változtak volt olyan, amelyik kezdetben sok és értékes e-mailt küldött később kevésbé értékes e-maileket vagy egyáltalán nem küldött. Így ha a cég nem volt érdekelt, abban hogy összejöjjön a kifizetéshez szükséges összeg, akkor nem gyűlt össze. Sok esetben megfigyelhető volt, hogy ezek a cégek egymást reklámozták.

Ha értelmesen végiggondoljuk a dolgot egy cég olyan helyen, reklámoz, ahonnan remélheti, hogy leendő vásárlók, ügyfeleket szerezzen. Ez általában egy külföldi cég esetén (természetesen kivételek lehetnek) nem magyarországi internetes pénzkeresők.

Sajnos én nem kerestem ebből a tevékenységemből semmit, de akinek szerencséje van, talán egy kis zsebpénzt tud keresni. Egyesek mondhatják, hogy nem voltam elég kitartó.

Én nem ajánlom senkinek, hogy ilyennel vesztegesse drága idejét.

Magyar reklámcégek

Mobilpont

Egy SMS olvasásáért 5Ft-ot kapsz, de az általad beszervezett emberek SMS fogadásai is 3Ft-ot jelentenek. Az ő emberei pedig további 2Ft-tal gazdagítanak SMS-enként. Ez azt jelenti, hogy ha napi 10 reklám SMS-t kapsz, és van 5 embered, akiknek szintén van 5-5 emberük, akik mindannyian napi 10 SMS-t fogadnak, akkor Te havi 6600Ft-ot keresel!

Ahhoz, hogy ezt a kereseti lehetőséget kihasználd, csupán az a teendő, hogy regisztráld magad, és a naponta fogadott reklám SMS-ek után a Mobilpont pénzt ír jóvá, melyet vagy bankszámládra utalnak, vagy postai utalványon küldenek ki. Az átutalás havonta történik, ha eléri a 6000 Ft-ot, amennyiben nem, az összeget átviszik a következő hónapra.

Regisztrációnál az ajánló mobil számához kérem a 06203792640-es mobilszámomat megadni.

A regisztrációhoz kattintson ide:


A céggel csak annyi a probléma, hogy nem te döntöd el, hogy menyit dolgozol. Ritkán küldenek SMS-t. Ha nagy hálózatot építesz, van esélyed, hogy összejön a kifizetési limit, de nélküle nem valószínű. Nekem már többször kifizetett.

Muli Levél Marketing (MLM)?

E területen sok megtévesztő program van, amik semmi másra nem jók, mint hogy az emberekben összemossák az illegális piramisjáték és a tényleges MLM fogalmát. Valódi MLM-el lehet jól keresni, viszont piramis játékkal nem.

Kaptam egy e-mailt

KERESSEN ÖN IS ÉVENTE 100.000.- US DOLLÁRT, HÍRDETÉSSEL
ÉS E-MAIL-EK KÜLDÉSÉVEL AZ INTERNETEN!


A fent szövegre kattintva elolvasható a teljes szöveg, ami az e-mailhez csatolva volt. Megvásároltam a reportokat követtem a leírást. Ez első reportban spam-elésre biztattak, megadták hozzá a megfelelő szofvereket és dokumentációt. Hogyan kell e-mail címeket gyűjteni és spam-eket küldözni. Kaptam néhány fenyegető e-mailt, hogy feljelentenek spam-elésért. Eladtam pár reportot, de a várt bevétel nem jött.

Az ok az volt, hogy nem volt a rendszerben olyan termék, aminek az értékesítéséből származó bevétel biztosította volna a folyamatos magas jutalékot. Egyértelmű hogy a kínálat több volt, mint a belépni szándékozó személy így a belépők többsége bukott az üzleten.

Nem ajánlom senkinek, mert egyrészt törvénytelen az egész, másrészt meg nagy valószínűséggel úgyis bukna az üzleten.

Most nézzük meg mi a helyzet a valódi MLM-mel?

MLM cégek között is hatalmas különbségek vannak, úgy ahogy munkahely és munkahely között. Így ha valaki az egyik cégnél kudarcot vallott, attól még egy másik cégnél lehet sikeres.

FM Group-ról

2005 augusztusában csatlakoztam az FM Group MLM hálózatához. Ezt követően a cég kiváló minőségű termékeit beszerzési áron kaptam, melyet jelenleg 55%-os árréssel lehet értékesíteni. A termékei verhetetlen minőségű és árú kiváló parfümök és parfümalapú kozmetikumok. Egy MLM hálózat, hogy jól működjön a piacképes termékek nagyon fontosak, ezt nem pótolhatja egy kiváló markaring terv. Engem a hálózat építés érdekelt hasonló módon az kizárólag interneten kezdtem el végezni a munkát, mint a többi cégnél. Szponzorom felajánlotta, hogy ingyenesen elkészíti honlapomat. Így nem előröl kellett kezdeni a holnapkészítést, csak a folyamatos frissítést végeztem. A honlap népszerűsítését hasonlóan végeztem, mint az előző cégek esetén (apróhirdetések, linkgyűjtemények, toplisták stb.)

Kezdetben jutalékom hónapról hónapra szépen növekedett 2006 decemberében már megközelítette a 200.000 Ft-ot. De utána folyamatos visszaesést tapasztaltam, és ezt a visszaesést tagjaimnál is megfigyeltem. Ezenkívül a forgalom ingadozása is megfigyelhető leggyengébb hónap az augusztus és legerősebb a december.

A fent vázolt problémák okát a cég stair step-breakaway marketingtervében látom. Melynek lényege, hogy a tagoknak minden hónapban szinteket kell teljesíteni, hogy az adott szintnek megfelelő jutalékot kapjanak. A tagok többsége nevetségesen alacsony, míg a csúcson lévők rendkívül magas jutalékot kapnak. Ezért a tagok közül sokan feladják, vagy csak termékforgalmazással foglalkoznak. Csak a különleges szponzorálási képességgel rendelkezők tudnak feljutni a csúcsra és ott is maradni.

Ezt a hálózatot elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a kiváló minőségű parfümöket, és olcsón szeretnék megvásárolni, saját maguknak és környezetük számára.

A bannerre kattintva az FM Group honlapomra léphet, ahol bővebb információ található erről a lehetőségről.

Federico Mahora - FM Group, parfüm, illat


YessPlus-ról

Nézünk egy olyan céget, melynél mindenki - aki belép - sikeres lesz.

Ennél a cégnél a szponzorvonalban lévő tagok által beléptetett személyekből az alatta lévő tagok részesednek, így mindenkinek épül a hálózata. Eddig ennek a legjobb a marketing terve, amit láttam, rendkívüli stabilitást biztosít. Saját meggyőződésem, hogy 2 év alatt elérhető vele a havi 1.000.000 Ft jövedelem és ennél az üzletnél nem kell attól félni, hogy visszaesik a jövedelem, mert ha már nem építjük aktívan, akkor is folyamatos növekedés várható.

Az üzletépítés teljes egészében interneten keresztül is végezhető, aki hozzám csatlakozik minden információt, és segédeszközt ingyen megkap, ahhoz hogy internetes üzletépítésben sikeres legyen.

A bannerre kattintva az YessPlus-ról szóló honlapomra léphet. Megtudhatja, hogy vajon miért a YessPlus az Álomüzlet?

Álomüzlet - azoknak akik akarnak valamit