2012. október 2., kedd

Átverés vagy Nem átverés?

Interneten ajánlott lehetőségek közül sokan nem tudnak különbséget tenni, hogy mikor van szó átverésrõl, és mikor van szó egy jó üzleti lehetõségrõl.
Sőt azt is tudni kell, hogy még a legjobb üzleti lehetőségeknél is van kockázat, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan a cég szeretné, de ez már nem az átverés kategóriájába tartozik.
Én sosem ajánlok tovább olyan lehetőséget, amit egy e-mailben kapok és ezen kívül semmi információm nincs a cégről. Sajnos egy weboldal nem elég ahhoz, hogy hiteles képet kapjunk egy cégről. Az is kevés, ha azt a személyt ismerjük aki küldte, mert azt látom sokan továbbküldöznek olyan ajánlatokat, úgy hogy még meg sem próbálnak meggyőződni, hogy valós lehetőségről van-e szó.
Én amit ajánlok, fontosnak tartom, hogy legyen róla annyi információm, melyből azt a következtetést vonhatom le, hogy egy valós és jó üzleti lehetőségről van szó.
Nézzük a World Consumer Alliance-t. Krol Julie a szponzorom, tudom, hogy mindig pontos és korrekt információkkal látott el, így most sem kételkedem benne. Szponzora, akit behívott webkonferenciára a cég tulajdonosának és főigazgatójának ismerőse.
 
Tehát fontos, hogy weboldalon kívül más hiteles forrásból is lehessen információhoz jutni a cégről. Ha erre nincs lehetőség, akkor én eleve gyanakvással kezelek egy céget. Én általában úgy nem szoktam regisztrálni, hogy kapok egy emailt benne egy regisztrációs linkel. Mert nekem ez még kevés információ, sokkal hitelesebb egy hanganyag, egy videó, vagy egy webkonferencia.
Sajnos sokan bedőlnek olyan lehetőségeknek, amik valóban átverések, és arra a téves következtetésre jutnak, hogy minden internetes munka átverés. Ez a következtetés teljes egészében hibás. Attól, hogy egy munkát interneten ajánlanak éppúgy lehet tisztességes is, mint a személyesen ajánlott munkák. De valóban meg kell találni a módját, hogy kiszűrjük az internet mögé rejtőzködő csalókat.